Welkom op de website van Vriendenkring Thialf!


Vrienden en nieuwe vrienden van de vriendenkring Thialf.

Het schaatsseizoen 2011-2012 is al weer begonnen. Tijdens de natte zomer van 2011 was er op Thialf nog zomerijs, nu, enkele maanden later ligt het ijs in afwachting van de vele gebruikers er voor de winter weer mooi bij. We gaan weer van start en ik ga er vanuit dat we een prachtig schaatsseizoen voor de boeg hebben.

Zowel voor de topsporters als de vele recreanten is Thialf nog steeds the place to be.

Als bestuur van de Stichting Vriendenkring Thialf willen we ook dit jaar de sport en de sporters in en om Thialf, die steun of subsidie nodig hebben, helpen in hun ontwikkeling. Zoals de financiële steun gegeven aan de Vikingrace, waar vele jonge schaatsers zich meten met sporters uit verschillende Europese landen. Daarnaast steunen wij waar mogelijk, ook kleine individuele projecten van sporters of clubs in en om Thialf.
We doen dit al vele jaren en met veel plezier vanuit de donaties van onze nog altijd grote groep donateurs.

Een keer per jaar kijken we terug op onze ervaringen en hebben we een gezellige jaarvergadering met een interessante spreker.

Maar dat is natuurlijk niet alles, want door donateur te worden van de Vriendenkring Thialf ontvangt u korting op o.a. de 10 rittenkaart bij Thialf en informatie over Thialf.
Kortom alle aanleiding om ook dit jaar weer veel te gaan schaatsen en daarmee tegelijkertijd mee te helpen de schaatssport extra te stimuleren via uw bijdrage.

Namens het bestuur van de Vriendenkring Thialf wens ik u een prachtig winterseizoen toe, met veel Thialf ijs, maar hopelijk met ook weer een aantal weken natuurijs. Want dit laatste geeft toch altijd een extra dimensie aan de schaatssport.

Pauline A.Hazelhoff-Luinstra, voorzitter

 

WORD VRIEND VAN THIALF; WORD DONATEUR VAN DE VRIENDENKRING !!

Het aanmelden als donateur, waardoor u reductie op de toegang kunt krijgen voor het schaatsen tijdens publieksuren, kan zowel door het inleveren van een aanmeldingskaart, hier te downloaden of verkrijgbaar bij de kassa van ijsstadion Thialf.

 


N I E U W S

++++++++++

Interview

Eén van de activiteiten van de vriendenkring is om wat aan de naamsbekendheid te doen, zoals afgelopen winter met dit interview in De IJsster van onze voorzitter Pauline Hazelhoff. Hierin legt de voorzitter in het kort uit welke activiteiten zoal door de Vriendenkring Thialf worden gedaan. lees interview >

++++++++++

De vrouwen in de hardrijderij

omslag boek 'De Vrouwen in de Hardrijderij'

Is de titel van het boek wat eind 2010 is uitgekomen en o.a. door de Vriendenkring Thialf is gesponsord.
Het boek laat alle hoogtepunten zien van de vrouwen in de schaatsgeschiedenis uit de periode 1943 - 1970 en is samengesteld door Hedman Bijlsma, een begrip in de schaatsverhalen.

Bestelinfo: 'De vrouwen van de hardrijderij' is uitgegeven door de Stichting Vrienden van het Eerste Friese Schaatsmuseum en te verkrijgen bij dat museum, Kleine Weide 1-3 in Hindeloopen.

ISBN 9789088420870 NUR 693

Het boek is ook telefonisch te bestellen: 0514-521683

Zie ook www.schaatsmuseum.nl

 

++++++++++

Indoor-skatebaan

De indoor-skatebaan uit Amerika heeft een nieuwe thuisbasis gekregen naast ijsstadion Thialf.
Woensdag 8 december 2010 vond de spectaculaire opening plaats.

De Indoor-skatebaan in wording

De indoor-skatebaan in wording, met hulp van
Australische topskaters Daniel Greig en Joshua Lose
(foto Martin de Jong)

Deze indoor-skatebaan staat bekend als de snelste ter wereld en is de enige indoor-skatebaan in Europa. De nationale en internationale inline-skatetop gebruikt deze baan dan ook om te kunnen trainen in de winterperiode.

De nieuwe thuisbasis is tot stand gekomen met dank aan Sportstad Heerenveen en Centrum voor Topsport en Onderwijs in Heerenveen.

++++++++++